Πυρομετεωρολογική προειδοποίηση: 18 – 21.06.2024 (Hot-Dry-Windy)

🚨 Δευτέρα 17.06.2024, 18:00
🗓️ Αφορά: Τρίτη 18 – Παρασκευή 21.06.2024
✏️ Θ.Μ. Γιάνναρος, Γ. Παπαβασιλείου

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σημαντική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών στη χώρα μας 🇬🇷 αναμένεται από 🗓️ την Τρίτη 18 Ιουνίου έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Αιτία για αυτή την επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών είναι η ανάπτυξη ενός πεδίου υψηλών πιέσεων πάνω από τη Κεντρική Ευρώπη και τα Βόρεια τμήματα της Βαλκανικής χερσονήσου το οποίο σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα οδηγήσει στη σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων (λόγω ανάπτυξης ισχυρής βαροβαθμίδας).

Η ενίσχυση των 💨 ανέμων (6-8 bf) πάνω από το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα συνδυαστεί με 🌡️ σχετικά υψηλές θερμοκρασίες (34-36˚C) και 🏜️ χαμηλή ατμοσφαιρική υγρασία (20-30%), οπότε και από την Τρίτη 18.06 έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 21.06 θα επικρατήσει στη χώρα μας ο ιδιαίτερα επίκινδυνος πυρομετεωρολογικός τύπος καιρού Hot-Dry-Windy.

🚨 Η συνοπτική κατάσταση που φαίνεται να διαμορφώνεται για την ερχόμενη εβδομάδα αντιστοιχεί στον πυρομετεωρολογικό τύπο επικινδυνότητας 5, ο οποίος συνδέεται με πολύ υψηλή έως και ακραία επικινδυνότητα.

👉 Θα ακολουθήσουν νεότερες ενημερώσεις.

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση. Παραμένουμε ενημερωμένοι.

*** Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν ερευνητικής εργασίας που υλοποιείται στο ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ.